szombat, szeptember 19, 2009

Ovi

Hétfőn végre elérkezett a nagy nap, Rékát vittem az oviba! Mondjuk még csak 1 hét múlva kezdjük igazából a beszoktatást, de azt mondták az ovónők a családlátogatáskor, hogy már 1 héttel korábban is vihetem 11 óra körül, akkor kint vannak a csoportok az udvaron, és akkor majd ismerkedhet a kinti dolgokkal és a gyerekekkel.
1. nap negyed 12 után érkeztünk, így csak 5-10 percig maradhattunk, mert fél 12-kor mennek be a csoportok. (Ekkor mondták, hogy már fél 11-re lehet menni.) Nagyon élvezte Réka a dolgot, rögtön ment is játszani.

Kicsit csalódott volt szegénykém, hogy csak keveset maradtunk, de legalább már ott voltunk! Mondta az egyik ovónő- mind a kettőt Anikónak hívják különben:)-, hogy úgy látja, nem annyira "rajtam lógó" típusú a gyerek, így holnap akár el is mehetek a dolgomra, biztos nem lesz vele gond 1 óra hosszáig. Aranyosak voltak, mert ahogy meglátták Rékát, rögtön a nevén köszöntötték- pedig csak 1x találkoztak vele augusztus végén. És szinte ujjongtak, hogy végre ő is ott van velük, és ez kell a gyereknek, hogy tényleg legyen kedve minden nap ott lennie. Arra is emlékeztek, és mondogatták ott a többi ovónőnek, hogy ő az a kislány, aki úgy színez, hogy nem megy ki a vonalból. Dagadt ám a mellem:) Aztán ahogy beszélgettünk, szóba került ez az évvesztes dolog. Ugyanis a nyári születésű gyerekeim a bölcsi szerint nem évvesztesek, mert aug. 30-ig kell betölteniük azt a bizonyos életkort, az ovi szerint pedig évvesztesek, mert szerintük meg május 30. ez az időpont. Ez Réka szempontjából már mindegy, ő most kiscsoportos, pedig már 4 éves, de nem is baj, jó ez így. De a bölcsiben nemrég közölték, hogy mivel kisGergő aug. 30-ig betölti a 3 évet, így oda már nem járhat tovább, kiteszik, az ovi viszont nem fogja felvenni, mert május 30-ig még nem lesz 3 éves. Most akkor mi is van???? Anikó nem tudott erre mit mondani, csak annyit, hogy ráérünk ezzel foglalkozni majd akkor, ha aktuáis lesz a dolog, hátha addig történik ez ügyben valami változás. Hát, ez nem valami bíztató...
Kedden tényleg otthagytam Rékát az oviban az udvaron, nem volt semmi gond vele. Kis drágám mondogatta, hogy nem fog sírni, mint ahogy kisGergő, és tényleg nem is sírt, igazi nagylány volt! Szépen eljátszogatott, bár a barátkozás még nem nagyon megy neki. Ha valaki próbál vele barátkozni, ő nem nagyon válaszol, eléggé bizalmatlan mindenkivel. Remélem ez majd változik, ha már ismerősek lesznek az arcok, akiket nap mint nap látni fog maga körül. Bár a hét vége felé már próbált barátkozni ő is, de elutasítást kapott. Azt is remélem, ez nem veszi el a kedvét a későbbiekben.
Megvettük már neki a kinti cipőjét is, már csak a benti cipő hiányzik. Folyamatosan veszem neki a kis ruhákat is. Egyes turkálókban olyen szuper darabokra bukkanok!
Pénteken abban maradtunk az ovónőkkel, hogy hétfőn már rögtön ott lehet 9-fél 12-ig is! (Eredetileg csak 9-10-ig lenne.) De mivel a héten már bebizonyosodott, hogy nincs vele gond, ha nem vagyok ott vele, maradhat tovább is, mint 1 óra hossza. Viszont jövő héten még nem fog ott aludni, mert pénteken lenne az 1. ottalvós napja, de mivel akkor éppen Márton- napi rendezvény lesz délután, így ezzel majd csúszunk egy kicsit. Na de ami késik, az nem múlik ugyebár:)

Nincsenek megjegyzések: