péntek, május 01, 2009

Visszaemlékezés...

Az elmúlt pár hétben történtek dolgok, amikről akartam írni itt, most bepótolom- ha valakit érdekel:-)

Húsvét
Húsvétkor Tiszakécskén voltunk, nem Poroszlón, ahol mindig szoktuk tölteni ezt az ünnepet a rokonoknál. Dédi már nem nagyon mozdul semerre, így idén nála volt minden: evészet, ivászat, örömködés, vidámkodás.... Nagyon szuper volt minden. A gyerekek nagyon sok helyen kereshették az ajándékokat: anyósom kertjében, dédi kertjében, apósomék kertjében, és hát otthon nálunk is járt ám a nyuszika a lakásban. Anyósomhoz igazából csak aludni jártunk. Amiből többnyire nem nagyon volt semmi- részemről legalábbis- kisGergő jóvoltából. Remélem hamarosan kinövi ezeket az éjszakai műsorozásokat...



Szülinap
Április 14-én 33 éves lettem.... Nem úgy alakult ez a nap, ahogy terveztük. Ugyanis az volt az eredeti terv, hogy Húsvét elteltével a gyerekeket lent hagyjuk apósoméknál 1 hétig, mi pedig cincogunk otthon nélkülük. De mivel Réka több hét elteltével is még mindig köhögött, hazahoztuk őket, és orvosnál voltam vele. Másnapra kaptunk beutalót a kórház ambulanciájára, így erre a napra is még itthon maradtak. Ettől függetlenül jól sült el az ünneplést. Gergő egy hatalmas, étteremből rendelt fatálas bőségtállal jött haza, meg egy kis ajándékkal. Amíg mi meghitten megvacsoráztunk, a gyerekek dorbézoltak odakint a folyosón a többi gyerekkel. Nem érzem annyi idősnek magam, mint amennyi vagyok. De addig jó. Nem?


Réka köhögése
Voltunk a kórházban a gyerekeambulancián. Röntgenezték az arcüregét- és tévedésből a tüdejét is-, és vért is vettek tőle. Erre ráment az egész délelőtt. A vérvétel eredményére 1 hetet kellett várni, így addig vitték is apósomék magukhoz.
1 hét múlva mentünk is vissza. Véreredménye viszonylag jó, nem allergiás. Megint megröntgenezték a tüdejét- immár nem tévedésből-, és kiderült: mind a 2 tüdején vírusfertőzés van, a hörgők nyélkahártyái be vannak gyulladva. Szomorú, hogy ez 6 hét után derül csak ki, miután minden héten vittem az orvoshoz... A vérvizsgálatból az derült ki, hogy iszonyúan le van gyengülve az immunrendszere, amit nem csodálok, figyelembe véve azt, hogy az a vírus 6 hete ott van a gyerekben. A kis szervezete nyilván kimerült abban, hogy ellenálljon valamilyen szinten. Na de legalább kiderült, mi a gond. 2 hétig antibiotikumot kap, mellé 6 hétig szteroid tartalmú inhalációs aerosolt kell letüdőznie reggel és este. Utálom, hogy ilyen gyógyszereket kell kapnia, viszont javult a helyzet már az 1. nap után is. Eddig ugyanis minden hajnalban- többnyire 4-kor - ébredt a köhögésre, ami 10-15 percig is eltartott, ami az öklendezésig fajult már. Az 1. adag gyógyszer után, már csak kettőt köhögött hajnalban, azóta pedig teljesen átalussza az éjszakát!!!!! Hurrá!!!!!!!

Wellness hétvége
Apósoméktól szülinapomra egy befizetett wellness hétvégét kaptam- kaptunk- ajándékba Szarvaskútra. Nagyon örültem neki, már nagyon rám fért egy kis kikapcsolódás. Apósomék elvitték magukhoz a gyerekeket 1 hétre, így kényelmesen volt időm utolérni magam és összekészülődni a nagy útra. Pénteki nap indultunk, délután foglaltuk el a szállásunkat, és hétfőn délelőtt jöttünk el onnan. SZUPER volt!!!! Lakosztályunk volt minibárral, tévével, telefonnal, franciággyal, hatalmas kádas fürdőszobával, nappalival. Korlátlanul használhattuk a billiárdot, teniszpályát, pingpong asztalt, uszodát, mindeféle típusú szaunát, gőzkabint, kondi termet, uszodát. Az ajándék csomagban volt fejenként fél óra masszőr, minden nap 1x jacuzzi, szolárium. Kaptunk fenséges és hatalmas adag reggelit és vacsorát. Mondjuk ott is ebédeltünk, de azt már saját költségre. Térerő nem volt az égvilágon semmi, így egyikünket sem zavartak telefonon 1x sem. Egyik nap elmentünk bóklászni Veszprémbe egy kicsit, de többnyire a szálláson múlattuk az időt. Így is volt mivel elfoglalnunk magunkat, sosem unatkoztunk, és rengeteget pihentünk is! És átaludtuk az éjszakákat is!
Kellőképpen feltöltődtem, és miután jól kidicsekedtem magam, abba is hagyom....:-)





KisGergő hisztije
Ahogy hazaértünk az előbb említett hétvégéről, másnap haza is hozták a gyerekeket apósomék. Úgy éreztem, teljesen feltöltődtem. Na most a fiamnak pár óra alatt sikerült teljesen a 0-ra lemerítenie. Pár óra leforgása alatt 5 olyan hisztit produkált, amit sehogy sem tudtam kezelni. El is bőgtem magam: nagyon elkeserített, hogy apósoméknál minden teljesen rendben volt, hiszti 1 szál se, itthon pedig... Ezek után iszonyatos éjszakák következtek még borzasztóbb nappalokkal. Pár hónapja panaszkodtam már kisGergőre hiszti téren, na most ez a mostani 1000x durvább. Totál kész vagyok. A hideg vizes fröcskölést hideg vizes zuhany váltotta fel váltakozó sikerrel. Újabban azzal próbálkozunk, hogy rá se hederítünk, amikor őrjöngve toporzékol, eddig bevált. Csak egy kicsit sokáig tart, mire ténylegesen felismeri, hogy semmit sem ér el az ordítással. Lehet hogy nem túl jó módszer, de abszolút tanácstalanok vagyunk... Ez már tutira a dackorszak, ami Rékánál kimaradt, de nagyon remélem, hamar vége lesz.

Ópusztaszer
Április utolsó hétvégéjén családilag kiruccantunk Ópusztaszerre. Anyósomat is vittük, kapcsoljon ki ő is egy kicsit, ráfér. Szép idő volt, bár borzalmasan fújt a szél. Az elején még szinte fáztunk, de aztán már joFélkövérbb volt a helyzet. Éppen akció volt, így ingyen mentünk be, csak anyósomnak kellett fizetnie a nyugdíjas jegyért. Minden nagyon tetszett a gyerekeknek is, borzasztóan élveztük az egész együtt eltöltött napot. Vittünk enni és innivalót, a füvön és padon ülve ebédeltünk a kis csomagolt elemózsiánkból, rengeteg mindent megnéztünk, még többet mentünk... A nap végére maradt az íjászkodás, amit Réka a mai napig emleget. Borzasztó ügyes volt a kiscsaj, bár segítséggel tudott csak lőni, na de alig 4 évesen életében először hogy is csinálná? Nagyon elfáradtunk a napban, nagyon sok újdonságot láttunk. És annyira jó volt!!!!!!







Nincsenek megjegyzések: