vasárnap, május 03, 2009

Anyák napja

Kedves anyukám!
BOLDOG ANYÁK NAPJÁT!

Gergő délelőtt vásárolni ment a gyerekekkel. A gyerkőcöktől kaptam egy kis csokor tulipánt, Gergőtől pedig egy szál vörös rózsát. Pedig reggel már megköszöntöttek, az bőven elég is lett volna. Olyan aranyosak!
(Az egyik rózsa anyué)











Most így néz ki az asztal a nappaliban:


Mikor a kis családom hazaért a vásárlásból fél 1-kor, kisGergő már nagyban durmolt az autóban. Arra sem ébredt fel, hogy felvittem és levetkőztettem. Nem sokkal később Réka is elaludt, épp amikor tálaltam az ebédet. Réka fél 4-ig!!!, kisGergő 1 ébredéssel 4-ig aludt! Fogalmam sincs, miben fáradtak ki ennyire, ráadásul Réka sosem alszik napközben... Mi ütött ezekbe? Na mindegy. Ők ekkor kapták meg az ebédjüket, 20 percre rá pedig megérkeztek anyuék. Olyan jó volt, hogy itt voltak, olyan régen találkoztunk! A gyerekek megkapták az elmaradt húsvéti ajándékokat, nekem is csurrant-cseppent egy szülinapi muffin-sütő forma, ezúton is köszönet érte az illetékeseknek! Nem sokkal később a szomszéd kisfiúk is hazaértek a hétvégézésből, így Réka már kint is termett a folyosón kisGergővel a nyomában. Réka lekönyörögte magát az udvarra a fiúkkal, nem lehetett nem leengedni. Remélem anyuék emiatt nem bántódtak meg, hogy inkább kint voltak, nem pedig bent velünk. Anyuék sajna most sem maradtak sokáig, de így is nagyon örültem, hogy beugrottak!
Később a gyerekek a fiúkkal kitelepedtek a plédre, aztán meg becsődült mindegyik a gyerekszobába. A fiúk kiszúrták a mennyezeti lámpán lógó kivasalt gyöngyfigurákat, ami nagyon tetszett nekik. Gyorsan neki is álltak gyöngyözni: a 3 gyerek feltelepedett az emeletes ágy emeletére, és ott olyan jól elvoltak! Odalent kisGergő magányos farkasként kitartóan tologatta a kis autóit... (Ugyanez a szitu odalenn az udvaron is: a sok házbéli gyerek együtt játszik, labdázik, aszfaltkrétázik, buborékfújózik, biciklizik, kisGergő meg háttal nekik a sarokba fordulva derekasan lapátolja a homokot egymagában.)

Réka ma megkapta élete 1. hajpántját! Olyan jól áll neki! Az apjával vették, ő választotta. Igazi kislányként most már nem veszi ki a hajából a kis díszeket, már a hajgumit is megtűri benne, csinálhatok neki kis coffocskákat is. Olyan jó! Mondjuk 4 évet kellett erre várnom, de nem baj:-)

Nincsenek megjegyzések: