szerda, augusztus 26, 2009

6. nap a bölcsiben

Ma Zsuzsi felügyelt Rékára. Elkísértek minket a bölcsibe is, aztán elmentek, egy kis csajos délelőttöt csaptak.
Kicsi fiú nagyon jó kedvű volt, rögtön felpattant a motorra, aztán labdázott, homokozott. A másik új kisfiú ma sem jött, beteg lett. Fél óra elteltével elvonultam. Rögtön elkezdett sírni, és több kevesebb szünettel tulajdonképpen fél 10- 3/4 11-ig sírdogált. Most nem igényelte, hogy a gondozónő dajkálja, kézen fogva mászkáljon vele, 10-15 perc elteltével teljesen magától felült a motorra, és egész végig azzal poroszkált mindenfelé, miközben sírdogált. A gondozónő többnyire ballagott mellett, és a gyerekek is ott szaladgáltak körülöttük, nem nagyon hagyták magára. Megint volt, aki vígasztalta volna, játszott volna vele, de kisGergő nagyon elzárkózott mindentől. A tízórai limonádéból sem ivott, mástól nem fogadta el. Egy idő után szólt Margitka néni, hogy nyugodtan elmehetek, ha van elintézni való dolgom, de úgy döntöttem, nem császkálok ebben a melegben, inkább üldögéltem a hűvösben. Viszonylag hamar eltelt az idő. Akkor láttuk viszont egymást a kicsivel, amikor jöttek be kezet mosni ebéd előtt. Hamar megnyugodott. Vígan játszott a csoportszobában, utána szépen elpakolta a kisautókat, és viszonylag tűrhetően evett is. (Inkább ivott.) Amikor indultunk hazafelé, valahogy olyan másnak hallottam a nyárását: hát a kinti kis elnyűtt cipőjét adtam rá véletlenül, amiben valahogy jobban trappol, mint a másik cipőjében. Úgyhogy vonultunk vissza cipőt cserélni:) (Már annyi cipő van a szekrényében, én is összekeverem.)
Otthon azonnal elaludt.
Ja, kis drágám reggel a bölcsi bejáratánál elkezdte fogdosni a kis zsebét, és mondogatta, hogy autó. Hát, nem becsémpészett egy kisautót így a bölcsibe? Nem volt gond, játszhatott vele, sőt még el sem tűnt, haza is tudtuk hozni. Eddig még nem nagyon használta a zsebeit, mostanra fedezte fel. Ezek után már meg kell néznem az ő zsebeit is mosás előtt:)
.
.
.
Réka délelőtt Zsuzsival játszóterezett, könyvtárazott és játékboltozott. A játékboltban választhatott magának egy játékot, mert Zsuzsitól még nem kapott szülinapot ajándékot, és annak idején úgy beszélték meg, hogy majd Réka választ magának valamit. Egy MOON SAND nevű tapadós, homokszerű anyagú dolgot vettek, amit Réka már régen kinézett magának a Minimaxon. Persze ebéd után rögtön ki kellett próbálni:)







Nincsenek megjegyzések: