csütörtök, június 18, 2009

A fiók

Kb. 1 hete ismételten borzasztó ügyes voltam. Mosogatás után szépen elpakoltam az evőeszközöket a fiókba a helyére. Utána azt a fiókot már senki nem húzta ki.... épségben. Ugyanis beakadt a nagy kés nyele a fiók pereménél. Először próbáltam rázogatni, hátha visszazuttyan a helyére, de ez nem történt meg. (Pontosabban fogalmam sem volt, hogy mi akadt be, csak próbálkoztam.) Annyira nem lehetett kihúzni a fiókot, hogy valamivel belenyúlhassak és visszalökdössem. Így megpróbáltam jobban kihúzni. És ezzel csináltam a legrosszabbat. Minnél jobban húztam kifelé a fiókot, annál jobban belenyomtam a kés hegyét a túloldalon. (Azt mondjuk már csak a legvégén tudtuk meg, hogy ez történt igazából.) 2 lehetőség volt. Vagy lefeszítjük a munkalapot, vagy széttörjük a fiókot. Utóbbi történt. Gergőnek sikerült addig ráncigálnia, amíg minden darabja a fióknak elrepedt vagy kettétört. A kést alig bírtuk kihúzni a fiók hátuljából, annyira belefúródott. Közben a dupla műanyag falú evőeszköztartót is átszúrta persze... Úgyhogy a fiók gallyra ment, de szerencsére az előlap az érintetlen maradt. (Az egyetlen, ami nem repedt ketté.) Úgyhogy a fiók úgy ahogy van szét lett szedve, másnap elvitte Gergő a darabokat, hogy vágjanak méretre ugyanolyan vastagságú falapokat. Tegnap elment értünk, majd a jövő héten összeszereli. Kíváncsi vagyok, jó méretűek lettek-e a lapok, és a furatokat jó helyre tették-e. Képet nem csináltam akkor, de érdemes lett volna, érdekes látvány volt:)

Videó

Zoli öcsém készített egy videót egy pályázatra. Levi filmezte, Zoli a főszereplő, Andi az ötletadó. Ezúton is gratulálok nekik!!!!!!!!
Ajánlom mindenki figyelmébe! Szerintem tök jó!!!!!!!
(A videó Zola név alatt fut Relatív címmel)

szerda, június 17, 2009

Gergő hobbija

Ez a hobbija már évekkel ezelőtt- pontosabban a gyerekek születése előtt- megvolt, csak ahogy jöttek a gyerekek, szünet következett. Egészen pár héttel ezelőttig. Mert újrakezdte ill. folytatta. Pici darabokból ragaszt össze bábukat, amiket aztán kifest. Jó szöszmötölős munka, de szeret vele bíbelődni. Én nem bánom, mindenkinek van valami, ami leköti, neki többek között ez. Kirámolta nekem a vitrint is, és az egyik polcra beköltöztette a kis bábuit. Ezek még nincsenek kifestve.:



Ezek már igen:

Munkahely

Végre már személyesen is sikerült tárgyalnom a főnökömmel a munkába állásommal kapcsolatban. Elvileg a könyvelő a héten kiszámolja, hogy mennyi lenne a fizum 4,6 ill. 8 órásként. Aztán majd döntök, hogy hány órásnak megyek vissza dolgozni. Ugyanis a főnöknek mindegy. Szerintem 6 órás leszek, mert 4 órésként tuti kevés lenne a pénzem. Viszont 8 órásként még így hirtelen nem akarok visszaszakadni a melóba. A beosztást is nagyon rugalmasan veszi, mikor rákérdeztem, lehetek-e állandó délelőttös az ovi- bölcsi miatt. Azt mondta, majd úgy csinálja, hogy nekem jó legyen. Hát, úgy legyen.
Jól elbeszélgettem vele, meg a pár megmaradt régi kolléganővel is. Ugyanis a régi bagázsból már csak ketten dolgoznak itt. Így pláne furcsa lesz visszajönni. Új a kollektíva, új a számítógépes rendszer, új a patika mert teljesen átépítették, semmi nem olyan, mint 4 éve. Már most utálom!!!!! Brühühühühühü!!!!!!!

Nőgyógyászati eredmény

Megvan Réka nőgyógyászati lelete: nincs gombás fertőzése- ezt eddig is tudtuk-, viszont több vizsgálatot a kenetből nem tudtak elvégezni, mert szennyezett volt állítólag. Szuper, mondhatom. Úgyhogy ismételt vizsgálat javasolt. Addig is írtak fel neki kenőcsöt. Ami gombás fertőzésre való. Most akkor mi is van??????????????????????

Tesco

Időnként szoktunk vásárolni a Tescoban is. Mióta beindult ez a pontgyűjtési akció, mi gyűjtögetünk szorgalmasan. Így már vettünk is egy Tefal párolóserpenyőt féláron. Nagyon örülünk neki! Már olyan sokszor ráfáztunk olcsóbb teflonos edényekre, hogy eltökéltük, beszerzünk egy pár Tefal-dolgot, ez a márka eddig tutira bevált. Tehát ha nincs ez az akció, akkor is vettünk volna, de akkor dupla áron. Úgyhogy ez most nagyon jól jött!!!! Szeretnénk még egy nyeles wok-ot és egy palacsintasütőt. Aztán a többit majd meglátjuk:)

A bölcsi

Hétfőn a gyerekekkel elballagtam a bölcsibe. Felvették kisGergőt! ÚÚÚÚÚgy örülök neki! Mivel július végén már lejár a GYED-em, így előrehozták a beszoktatás időpontját. Augusztus 17-én kezdődik a buli:) Úgyhogy már nincs teljes nyaram... Az első szülői július elején lesz, a részleteket akkor tudjuk meg. Várom is meg nem is.... Olyan furcsa érzés!

Egy kis baleset

Kicsi fiú múltkor nagyon vagánykodott. Őrült módjára motorozott a folyóson, aztán felkenődött a falra. Életében nem volt ekkora pukli a kobakján! Nem tudtam jól lefényképezni, igazából ennél sokkal durvábban nézett ki:

Rózsák

Az átültetett rózsáim nagyon jól érzik magukat az erkélyen, úgy nőnek, hogy az elképesztő. Vannak új bimbók, nem is kevés, és akkorák....... Úgy örülök neki!
Egyik nap véletlenül észrevettem, hogy az egyik tele van zöld levéltetűvel. Hát ezek meg honnan szivárogtak fel a 3. emeltre??????? Nagy nehezen sikerült vennem rá tetűírtó sprayt. Lefújtam a rózsán a tetveket. Kicsit kapálóztak, de különösebben nem csináltak semmit. Aztán megnéztem őket másnap. Ugyanazon a helyen találtam őket, csak éppen koromfeketék voltak.... Egy kicsit elpusztultak. Szegények....

Szakácskönyv

A múltkor már írtam, hogy nyertem egy szakácskönyvet, és már meg is kaptam. Szép, igényes, jó kis receptek vannak benne. Tetszik. Íme:


Kicsi fiú rajzol

KisGergő egyre többet színez és rajzol. Ezt látja Rékától. Csak sajnos marokra fogja a ceruzát, nem olyan szépen, ahogy kellene, és ahogy régen is csinálta. Az 1. rajzműve, na micsoda....., hát egy autó! Mást nem is rajzol, csak autókat. Mondjuk ez egyenlőre 2 körből és felettük egy ívelt vonalból áll. De már kezd hasonlítani:)

Aranyköpés

Egyik nap borzalmasan fáradt voltam és a fejem is fájt, így ledőltem egy kicsit aludni. Pici fiú is aludt, úgyhogy nem volt gond addig, míg fel nem ébredt. Aztán bekövetkezett ez is, de egyszerűen képtelen voltam feltápászkodni. Hiába noszogatott Réka is. Őt küldtem át, hogy játsszon vele egy kicsit. Ügyes volt, mert a pici elhallgatott. Félálomban néha hallottam, hogy szépen eljátszogatnak, Réka dirigált, utasításokat adott, irányította , csitítgatta a kicsi fiút, teljesen úgy viselkedett, ahogy tőlem szokta hallani:) Aztán egy idő elteltével megelégelte az "anya" szerepet, átjött, felébresztett, és ezt mondta:
"INKÁBB DOLGOZNOD KÉNE, MINT ALUDNOD, HA MÁR EGYSZER ANYA VAGY..."
És ezt a mondatot olyan hangsúllyal mondta és úgy gesztikulált hozzá, hogy azt lehetetlenség elmondani! Annyira édes volt, rögtön felébredtem és majd' megzabáltam!!!!!

Betegek voltunk

Egy kis visszaemlékezés...:
2 hete szerdán este vacsora után kisGergő hányt egy nagyot. Azt hittem, a tej volt az oka, mert utólag megnézve, nem volt jó. Szaga nem volt neki, meg ízre sem volt rossz, viszont az állaga... Egyszóval felkészültünk egy kiadós hasmenésre, de hányás lett belőle. (De csak kicsi fiúnál, pedig Réka is ivott). Másnap is, de akkor már hasmenése is lett. Irány a doki. Kiderült, hogy járvány van, kapott a pici gyógyszert. Mikor hazaértünk, leültem vele a kanapéra, ő az ölembe tette a kis fejét, és több mint fél órát így üldögéltünk. Miután felálltam se mozdult meg a kis drágám, nagyon bágyadt volt. Nem nagyon láttam még ilyennek. Estére már egy pici hőemelkedése is lett, így nem fürdettem meg, csak átöltöztettem. A kanapén úgy ahogy volt, el is aludt.


És akkor jött a másnap, péntek. Akkorra én már a 4. napot csináltam a fogyókúrámból, de már annyira nem bírtam, hogy felfüggesztettem a dolgot: muszáj volt rendesen ennem. Így utólag már tudom, hogy nem a fogyókúrát nem bírtam, hanem már én is megfertőződtem. Délelőtt Réka még lement a szomszéd kislánnyal sárkányt eregetni az udvarra, de nem sokkal később zokogva jött fel, hogy iszonyúan fáj a hasa. Akkor már én sem voltam rózsásan, és egyszer csak tök egyszerre elkezdtünk hányni. Nekem hasmenésem is volt, hogy bonyolultabb legyen a helyzet. Kicsi fiú ekkorra már jobban volt, nagyon érdekelte, mi is folyik itt éppen, végignézte az összes műveletet a klotyóban és kurjongatva csodálkozott rá mindenre. Ez ment délután 1-6-ig. Orsiék jöttek volna hozzánk, de 2 akció között lemondtam, mondván nem vagyunk vendégfogadó állapotban. Aztán a hétvégét is le kellett mondanunk. Szegény Piroska már megfőzött pár dolgot előre, és apósoméknál is elhalasztottuk Jusztika ünneplését. Miután Gergő hazaért, ápolgatott minket, nagyon aranyos volt. Rékával a nappaliban töltöttük az éjszakát. Nem raktam fel az emeletre, hogy ha sietni kell, közel legyek én is meg a WC is. Hát jó hogy mellette voltam. Ugyanis miután késő este magához tért, nagyon szomjas volt. Ivott vizet. Fél órán belül kihányta. Aztán megint ivott. Megint kijött. Szerencsétlen majd szomjanhalt. Mondtam, bírja ki reggelig, akkor megyünk az ügyeletre, de hát annyira sírt. Akkor adtam neki 1 kortyot. Azt is ki... Na reggel az 1. utunk az ügyeleltre vitt, mert ez így tuti kiszáradás. Gergő vitte el, azt mondta tömve volt az ügyelet. A patikákból kifogyott a gyógyszer hányásra és hasmenésre. Kicsit járvány volt??? Kapott B6 vit. injekciót, ez jó volt, mert ezután mát megmaradt benne minden. Felül. Ugyanis megindult alul... Még jó hogy kisGergő kapott elég gyógyszert, abból jutott Rékának is. Vergődtünk, diétáztunk. Egész nap feküdtem én is. Este megint ügyeleten kötött kis Réka. Iszonyú hasgörcsei lettek, és pillanatok alatt annyira felszökött a láza, hogy vakbélre kezdtünk el gyanakodni. Az ügyeleten kizárták a vakbelet, kapott új gyógyszereket. Aranyos volt az ügyeletes doki, emlékezett rá reggelről:) Szóval megint gyógyszerek... Annyira lázas volt, hogy bekakilt... Véletlenül vettem észre... Szegénykém, nagyon kivolt. Megint a kanapén aludtunk. Vasárnapra én már sokkal jobban lettem. Még jó, mert már nem volt tiszta ágynemű, tiszta tányér, bögre, evőeszköz, egész nap csak mostam, takarítottam. És ápoltam Gergőt, mert vasárnapra ő kezdett el lerobbanni. De szerencsére nála nem volt olyan komoly a dolog, mint nálunk. Ő csak nagyon levert és gyenge volt. Egy ideig hidegrázása volt, aztán meg kiizzadt magából mindent. Ekkor meg ő feküdt egész nap.

Hétfőn Gergő túl lett mindenen, ment dolgozni. Én már meggyógyultam. Ráálltam a mérlegre is: 3.5 kg-ot fogytam. Fogyókúrával tuti nem jutok el eddig pár nap alatt:) KisGergőnek még mindig hasmenése volt, így mentünk az orvoshoz. A rotavírus kizárása végett kaptunk tégelyt, hogy vigyünk mintát az ÁNTSZ-be. Mondanom se kell, ezután kicsi fiú egyszerűen nem volt hajlandó produkálni semmit. 2 nap múlva jött el a pillanat, amikor tudtam vinni a mintát. Csüt- péntekre már rendbe jött mindenki. Vígan adtam nekik enni, amit csak kértek. Már nem voltak hajlandó enni semmilyen diétás kaját. És akkor jött a hétvége anyósnál, amikor még jobban összeettek mindent- újabb hasmenések következtek. Megint diéta. Most itt tartunk...
Már úgy néz ki meggyógyultunk, de már óvatos vagyok. A kilóim sajnos lassan kezdenek visszaszivárogni, de a hasam még nem lett nagyobb, aminek írtóra örülök! A hasamról 4.5 cm ment le. Mondjuk csinálok felüléseket is szorgalmasan, remélem idővel lesz eredménye is:)

Ünnepelünk tovább...

Ma- szerdán- délelőtt apósomék látogattak meg minket. Réka repesett az örömtől, amikor meglátta náluk az ajándékcsomagokat:) Először is kapott egy cserepes rózsát, amilyet én a múltkor Gergőtől, csak ezek rózsaszín rózsák. Ezt is majd kiültetjük, és az ő feladata lesz, hogy gondozza:)
KisGergővel közösen kaptak egy kis repülős játékot- meglepődtem volna, ha nem zenél-, de inkább kisGergőnek való, mint Rékának.
Réka kapott még Benedek Elek mesekönyvet, Hercegnős foglalkoztató füzetet, egy rakás megkötős karkötőt, és ezüst ékszereket. (Idén eddig minden ajándékozónak az ékszereken járt az esze...:)) Meg is látszik Réka arckifejezésén, olyan mintha ezt mondaná: na, már megint egy fülbevaló... De ez ezüst, cirkóniummal, és nem csak fülbevaló, hanem nyaklánc és egy édes kis gyűrű, ami pont passzol a kis ujjára.





Kicsi fiú éppen elaludt, mielőtt megérkeztek volna apósomék. Megette a kiflijét, csak furcsálltam, hogy Réka már rég bent játszott a szobában, kisGergő meg halál csendben van valahol: ülve elaludt az asztalnál, az utolsó falat kiflivel a szájában:)
Délután szusszantam egy kicsit, apósomék elvitték a gyerekeket sétálni, miután pici fiú is kegyeskedett felébredni. Réka felavatta a rollert az utcán is.

Hétvégén is ünnepeltünk már

A szülinapozás Rékának már hétvégén elkezdődött. Addigra már kigyógyultak a gyerekek a betegségből, így engedtem, hogy egyenek amit csak akarnak. Tortát is. Hát nem kellett volna, mert a kis gyomruk nem nagyon bírta még a terhelést az 1 hét diéta után, megint elkezdett hasmenésük lenni. Úgyhogy hétfőn megint orvosnál voltunk, újrakezdtük a diétát.
Na de még a hétvégénél tartottam.
Dédinél volt az ebéd, kapott egy csomó édességet: csokikat, kekszeket. Zserbó is volt. Szegénykém ezt nem nagyon tartotta ajándéknak, csak édességnek, és várta volna a többi ajándékot, de hát a déditől ez volt az ajándék. Kicsit csalódott volt a drágám... Na de Piroskánál kárpótolva lett! Csomó mindent kapott, nagyon meg volt vele elégedve. Csak 1 kifogása volt, amit aztán elmondott, amikor kettesben voltunk. Kérdezte, hogy ugye mi majd becsomagoljuk az ajándékokat, ahogy karácsonykor szokott lenni, mert ő szereti kibontani az ajándékokat, nem szereti, ha csak úgy ki kell venni a dísztasakból.Nézzenek már oda! Az édesség nem számít neki ajándéknak, és ha nem azt kap, az meg nem mindegy, hogy van csomagolva! Micsoda igények...
És akkor a képek:






Az ünneplés végeztével kicsi fiúnak nagyon fontos dolga akadt a kertben: csigáznia kellett. Annyira sajnáltam csóri csigákat, amikkel kisGergő úgy játszott, mintha kisautókat tologatna. De ez sajnos a képekből nem látszik. Haláli volt:)

kedd, június 16, 2009

Egy kicsit rendhagyó szülinap

KICSI RÉKA MA 4 ÉVES!!!!!!!!!!!
Pontban ma délután 14.05-kor kicsi lány 4 éves lett! Nagyon készült erre a napra, bár már kapott ajándékokat hétvégén a déditől és Piroskától. De ma mi ünnepeljük itthon:) Annyira igyekezett a kis drága, hogy még fel is mosta a nappalit, sőt teljesen egyedül és magától elpakolt a kis szobájukban. Ugyan most nem találok meg ott semmit, de ez nem számít.



Azért rendhagyó egy kicsit ez a szülinap, mert nem volt se torta, se süti, se semmi nyalánkság. Ugyanis ugyan hétvégén felépültünk a vírusos hányás- hasmenésből, a hasmenés visszatért, újból diétázniuk kell szegény gyerkőcöknek. Réka eléggé el volt szontyolodva, amikor mondtam, hogy nem lesz torta, így azt mondtam neki, hogy így legalább 2x ünnepeljük a szülinapját. Először ma ajándékkal, másodszor majd akkor , amikor meggyógyulnak, és akkor csak tortával. (Mondjuk biztos akkor is kap majd valami apróságot, de ezt persze nem mondtam) Így teljesen megnyugodott, még a végén jövőre majd követelni is fogja ezt a variációt:D
Gergő viszonylag hamar ért haza. Elvitte a gyerekeket a Malomba, hogy be tudjam csomagolni az ajándékokat, és mindent előkészítsek. Nem kapott sokmindent, de úgy vettem észre, örült neki. Mondjuk örült volna még több ajándéknak, de hát melyik gyerek nem:) Kapott egy csajos rollert teljes védőfelszereléssel együtt és egy szép kis fülbevalót. Majd a torta mellé legközelebb kap valami játékot is...
És akkor a képek: